Voorjaarscompetitie gespeeld

Vijf teams van TC De Delte streden dit voorjaar mee in de districtcompetitie Noordoost 2018 van de KNLTB. Vorig jaar waren dat er zes. Met het afhaken van de dinsdagmiddag dames kwam bij De Delteeen eind aan een lange traditie van het spelen op dinsdagmiddag. Van de overgebleven teams speelden er 2 op dinsdagavond, 2 op woensdagavond en een team op zaterdag.
De beide damesteams op dinsdagavond behaalden de hoogste eindrangschikking. Ze eindigden beiden op een tweede plaats, een puike prestatie.
Dames 1 speelden in de derde klasse en bleef 5 punten verwijderd van kampioen Galefjild uit Hardegarijp. De onderlinge ontmoeting werd een gelijkspel, waaruit geconcludeerd mag worden dat de speelsters van Drogeham tegen de mindere goden punten hebben laten liggen.
Dames 2 die in de vijfde klasse uitkwam, behaalde in 7 wedstrijden 19 punten, eentje meer dan dames 1. De Kreilen uit Oudega (Sm) stak echter met kop en schouders uit boven de rest. Ze verloren geen punt en haalden met 28 punten de maximale score en zijn terecht kampioen geworden.
Bij de heren kwam De Delte 1 op woensdagavond 35+ tot 13 punten en eindigde daarmee met een vijfde plaats in de middenmoot. Kampioen Oerterp en nummer 2 Gorredijk pakten beide 10 punten meer.
Ook De Delte 2 kwam uit in de 4e klasse. Met 17 punten eindigden ze op een derde stek. Kampioen Dokkum behaalde 5 punten meer, al wisten die niet van De Delte te winnen. Ook hier de conclusie dat de spelers uit Drogeham tegen minder sterke tegenstanders punten hebben laten liggen.
Speelden de voorgaande teams alleen dubbelspel, de zaterdag heren moesten ook aan de bak in het enkelspel. In de 4e klasse eindigden ze met 8 punten op een achtste en laatste plaats. Degradatie lijkt evenwel niet aan de orde. Tiol uit Zuidhorn bleek in deze poule veel te sterk voor de rest en boekte enkel overwinningen. Met 37 punten in 7 wedstrijden lieten ze slechts 5 punten liggen.
Een kampioenschap zat er dit jaar dus niet in. Wel speelden de meeste teams mee om de kopposities en dat biedt perspectief voor volgend jaar.
© Dictus Hoeksma