winnaars bekend bij clubkampioenschappen 2018

Woensdagavond 11 juli was de finaledag van de clubkampioenschappen van 2018. Onder een strakke hemel en een fel schijnende zon werden de laatste wedstrijden gespeeld. Dankzij het mooie weer kon er een strak schema strak gehanteerd worden, zodat de geplande finaleavond ook daadwerkelijk de laatste speelavond werd.
Er werden gespeeld om een dames- en herendubbel, mixdubbel en de herenenkel. Voor de damesenkel was er te weinig animo.
In de mixdubbel werden Theo en Sjoukje Wijma (ook in het dagelijkse leven een stel) ongeslagen kampioen. Jitske de Hoop en René Bakker waren de runner up in het gemengddubbel.
Theo zegevierde ook in het herenenkelspel. Geen partij ging verloren. Hendrik van der Veer sloeg zich naar een tweede plaats.
Sjoukje deed nauwelijks onder voor haar wederhelft want ze won samen met Harma Postmus de damesdubbel. Jitske de Hoop moest het ook hier, samen met haar medespeelster Jellie Miedema, doen met een tweede plek.
In het herendubbel speelden de families Wijma en Postmus ook de hoofdrol. Wietse Postmus en Theo Wijma wonnen al hun partijen. Ook die van de nummers twee Stefan Bakker en Jaap Mulder.
Daarmee deed het feit zich voor dat 2 families alle 7 prijzen mee naar huis namen. Een unicum voor TC De Delte.
Theo was grootgrossier met 3 titels, Sjoukje pakte er 2 en Wietse en Harma namen elk een prijs mee naar huis.
© Dictus Hoeksma

de clubkampioenen van 2018 met vlnr: Theo, Sjoukje, Harma en Wietse